Auto

Je mag vanaf je 16,5 jaar starten met praktijklessen. Tijdens de rijlessen passen we lesstof toe welke je dient toe te passen bij het CBR examen.

We bereiden de ogentest voor, waarbij je het kenteken van een auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Ook dien je bij het examen een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de lesauto. Tijdens het examen wordt de lesauto gebruikt en geen andere auto.

Tijdens de opleiding trainen we de beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers.
Verder oefenen we het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere verplichte manoeuvres.

Als we gaan beginnen met de praktijklessen halen we je thuis of op de afgesproken locatie op. Afhankelijk van hoe je rijtechniek zich ontwikkelt, kunnen we een TussenTijdse Toets aanvragen. Deze toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rij-examen en om eventuele nervositeit weg te nemen. In de praktijk blijkt dat de slaagkans door een TussenTijdse Toets toeneemt.

Om praktijkexamen voor de personenauto te mogen doen moet je eerst het CBR theorie-examen personenauto hebben behaald. Als je 17 jaar bent geworden mag, je bij het CBR rij-examen doen. Samen met jou bespreken we de vorderingen in de praktijk en plannen het examen in bij het CBR.

Heb je je rijbewijs gehaald? Dan mag je tot je 18de alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten, voordat je met rijlessen mag beginnen.

Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.